In cazul achizitionarii unui laptop ieftin, puterea procesorului este direct proportionala cu suma de bani investita. Viata procesorului se prelungeste atunci cand acesta este curatat in mod periodic.

Procesorul este piesa care incorporeaza functiile unitatii centrale de prelucrare a informatiei a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat functional care se prezinta sub forma unui circuit electronic integrat, cunoscut sub numele de cip electronic.

Procesorul asigura procesarea instructiunilor si datelor din sistemul de operare al sistemului, cat si datelor din aplicatia utilizatorului, interpretandu-le, prelucrandu-le si controlandu-le, supervizand transferurile de informatii si controland activitatea generala a celorlalte componente ce alcatuiesc un sistem de calcul.

Probleme des intalnite la procesorul unui laptop ieftin

Conform specialistilor www.it-sh.ro procesoarele laptopurilor se pot arde la un moment dat. Simptomele arderii procesorului sunt:

  • Laptopul nu mai arata imagini;
  • Laptopul se opreste atunci cand este pornit;
  • Laptopul se opreste in timpul functionarii;
  • Coolerul este turat la maxim si nu incetineste.

Procesorul este componenta laptopurilor care se pot strica cel mai greu, dar acest lucru nu inseamna ca nu se pot defecta deloc. Unele procesoare se ard chiar si la o luna de la cumpararea laptopului, chiar daca laptopul este nou.

Laptop ieftin | It-Sh.ro

laptop ieftin

Procesorul este conectat in laptop pe placa de baza cu ajutorul unui slot cunoscut sub bunele de socket si care este o componenta foarte importanta, procesand date si comenzi, primind si transmitand informatii codate in limbaj binar prin impulsuri electrice si fiind responsabil pentru viteza de reactie a laptopului.

In ceea ce priveste alegerea unui procesor, cele mai bune sunt modelele Intel, fiind mult mai fiabile si se ard mai greu decat procesoarele AMD. Procesoarele AMD necesita un sistem de racire mult mai performant, iar utilizatorii sunt nevoiti sa foloseasca sisteme de racire aditionale pentru a veni in ajutorul sistemului de racire.