Cele mai frumoase carti sunt cele inspirate din povesti adevarate, iar in cele mai multe recomandari de carti se numara biografiile si autobiografiile omenilor celebri care au o poveste care merita sa fie spusa si din care cititorii au ceva de invatat.

Diferentele principale intre recomandari carti de biografii si autobiografii – ce transmit si cum sunt redactate?

Inainte de a lista cele mai bune carti recomandate despre viata unor persoane celebre, este important ca cititorii sa invete sa faca diferenta intre biografie si autobiografie. Concret, biografia este povestea vietii unei persoane scrisa de o alta persoana, o poveste obiectiva rezultata in urma mai multor informatii colectate de la persoana vizata de lucrare, de la rude, cunostinte si din alte surse. Biografia informeaza si are rolul de a stabili un context si poate fi redactata oricand.

Autobiografia, pe de alta parte, este aceeasi poveste scrisa a unei persoane, insa chiar de insasi persoana respectiva, uneori cu ajutor din partea unui scriitor profesionist. Din acest motiv, autobiografia este scrisa pentru a informa si a explica motivatia, gandurile si ofera acces foarte intim la ideile si sentimentele persoanei respective.

Cele mai frumoase biografii si autobiografii

Printre cele mai frumoase biografii si autobiografii se numara:

  • Povestea mea scrisa de Michelle Obama

Aceasta autobiografie a primei doamne a Statelor Unite ale Americii prezinta viata si detaliile din culisele celor mai puternici oameni din lume si celor mai cunoscuti presedint americani. Biografia primei doamne acopera nu numai perioada de 8 ani de la Casa Alba, ci si copilaria in Chicago si anii studentiei, dar si prima intalnire cu Barrack Obama.

Recomandari de carti | Carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

recomandari de carti

  • Winston Churchill scrisa de Martin Gilbert

O biografie a premierului Marii Britanii este scrisa de Martin Gillbert cu scopul de a prezenta viata uneia din cele mai mari personalitati in cea mai dificila perioada a secolului XX, in al Doilea Razboi Mondial. Aceasta biografie este scrisa dupa biografia oficiala si contine mai multe detalii din viata publica si privata a unui om demn si plin de curaj. Blog.PrintreCarti.ro este un site potrivit celor pasionati de acest univers al cartilor, care include informatie relevanta in domeniu.