ideile unei opere si le-au transformat in niste experiente cu adevarat captivante. Bineinteles, jocurile nu vor fi identice cu cartile si nici viceversa, asa ca oamenii se pot bucura de aceeasi poveste, spusa in doua moduri diferite, dar la fel de interesante.

La unele recomandari de carti se va vedea clar de unde a fost preluata cea mai mare parte de inspiratie, in timp ce la altele, similitudinea nu se va vedea de la bun inceput. Cititorii vor trebui sa treaca prin mai multe capitole pentru a intelege asemanarile dintre cele doua.

  • Seria The Witcher de Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski este un autor polonez care a creat universul pe care se bazeaza seria de jocuri cu acelasi nume, the Witcher.

Partea interesanta la aceasta franciza este ca prima carte a fost publicata in 1986 in limba poloneza si de abia in 2007 in limba engleza, iar primul joc din serie tot in 2007.

Recomandari de carti | Carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

carti recomandate

S-ar putea spune chiar ca jocurile au ajutat popularitatea cartilor sa creasca. Aceste carti recomandate sunt perfecte pentru toti fanii genului fantasy si nu numai.

  • Alamut de Vladimir Bartol

Vladimir Bartol a fost un scriitor care a facut parte din minoritatea slovena din Italia, in perioada care a precedat cel de-al Doilea Razboi Mondial. Jocurile din seria Assassin’s Creed au fost inspirate, printre altele si de cartea pe care a publicat-o in 1938, Alamut. La momentul publicarii lucrarea a fost dedicata, in mod sarcastic, lui Benito Mussolini.

  • Metro 2033 de Dmitry Glukhovsky

Desi a fost foarte populara la momentul in care a fost publicata in 2005 in Rusia, lucrarea lui Dmitry Glukhovsky nu a cunoscut la fel de mult succes peste granite. Totul s-a schimbat odata cu aparitia jocului cu acelasi nume, care se concentreaza pe viata oamenilor intr-o lume post-apocaliptica ce a rezultat din cauza razboiului nuclear.

Prin urmare, jocurile video au potentialul sa creasca popularitatea unor carti, care daca nu ar fi fost utilizate ar fi ramas uitate. Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul Blog.PrintreCarti.ro.