Lectura este o activitate care ajuta pe oricine sa se deconecteze de la realitate si sa se teleporteze intr-un univers necunoscut, iar persoanele care abia pasesc pe teritoriul acestui hobby cauta recomandari de carti care sa le sporeasca dorinta de citit si care sa reprezinte o temelie pentru noua lor pasiune.

Recomandari de carti pentru initierea in universul lecturii

Nu toata lumea isi dezvolta pasiunea pentru citit inca din copilarie, iar cei care descopera mai tarziu aceasta activitate pot fi confuzi din cauza varietatii infinite de carti din care pot alege.

Totusi, exista o serie de carti recomandate de catre cei care au deja o baza consolidata in tainele lecturii si care pot fi alegerea perfecta pentru cititorii incepatori, care pasesc timid pe caile nebanuite ale universului din carti. Printre acestea se numara:

  • Vanatorii de zmeie de Khaled Hosseini

Acest roman prezinta o poveste concentrata pe motivul prieteniei si al tradarii. Prietenia dintre Amir, fiul stapanului, si Hassan, fiul servitorului, constituie intriga acestei carti.

Diferenta de clasa dintre cei doi risca sa le distruga prietenia, insa legatura dintre cei doi este puternica si cei doi se protejeaza unul pe celalalt pana la un moment dat, cand Hassan nu intervine sa-l salveze pe Amir dintr-o altercatie grava. Povestea emotionanta este relatata in contextul unei tari care se afla pe punctul de a fi distrusa.

Recomandari de carti | Carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

recomandari de carti

  • Limbajul florilor de Vanessa Diffenbaugh

Dupa o copilarie petrecuta in orfelinat si lipsita de iubirea parintilor, Victoria isi descopera un talent nebanuit: in mana ei, florile parca prin viata. Ea realizeaza ca are darul de a ajuta oamenii prin florile pe care le alege pentru ei, iar singura ei conexiune cu lumea se concretizeaza prin intermediul acestora.

O intalnire neasteptata cu un strain o face pe Victoria sa aiba nedumeriri cu privire la viata ei, iar la aflarea unui secret din trecut este pusa in situatia de a risca totul pentru o sansa la fericire.

Pe Blog.PrintreCarti.ro pasionatii de lectura pot gasi numeroase recenzii de carti care ii vor ajuta sa isi aleaga cartile potrivite, care sa le hraneasca noua pasiune si care sa ii introduca in universul nemarginit al lecturii.