Romanul Virginiei Wolf, ”Spre far” este o scriere autobiografica a autoarei. Ea isi descrie parintii prin personajele principale, sotii Ramsey. Intreg romanul are la baza o lupta intre feminin si masculin, intre realitate si dorinte, intre adevar si minciuna.

Romanul incepe brusc cu doamna si domnul Ramsay impreuna cu cei opt copii ai lor si mai mult oaspeti care se afla in casa de vara a familiei, in Hebride, pe insula Skye, chiar inainte de inceperea primului Razboi Mondial. Vis-a-vis de locatia casei se afla un far, care devine o prezenta proeminenta in viata familiei, deoarece intreaga carte se concentreaza asupra vizitei la far la care James Ramsay, cel mai mic copil al familiei, vrea sa mearga. Toti isi dau cu parerea despre vreme si daca merita sa porneasca la drum si desi tonul discutiilor este sobru, tatal sau ii zdrobeste toate sperantele spunand ca vremea nu va fi favorabila pentru o asemenea calatorie. Copilul isi mustra tatal pentru insensibilitatea sa fata de el, fata de fratii lui, dar si fata de mama lor, sentiment care persista in intreaga poveste pana la finalul romanului.

Printre oaspeti se numara Lily Briscoe, o pictorita necasatorita care incepe un portret al doamnei Ramsay; Charles Tansley, care nu este o persoana prea placuta,; William Bankes, pe care doamna Ramsay vrea sa-l casatoreasca cu Lily, dar acest lucru nu se intampla; Paul Rayley si Minta Doyle, un cuplu care s-a logodit in timpul cat au stat in casa familiei Ramsay.

Dupa dicutii nesfarsite, doamna Ramsey si cei doi copii mai mici ai sai, James si Cam, reusesc sa ajunga la far, sa se bucure si sa isi implineasca un vis. Tot spre final, pictorita care se afla in casa lor, reuseste sa finalizeze tabloul pe care l-a inceput si toate par sa se aseze intr-o lumina cat de cat pozitiva.

Anticariat cumpar carti | cumparcarti.ro

cumpar carti

In cazul in care ati citit aceasta carte si v-a placut, nu ezitati sa o dati mai departe. Acum aveti ocazia sa o vindeti pentru a finanta alte achizitii. Reprezint un anticariat si cumpar carti pentru a le putea vinde celor interesati. Pentru a afla mai multe despre conditiile in care cumpar carti si despre cum puteti vinde eficient, accesati cu incredere cumparcarti.ro!