Pacientii imobilizati la pat au nevoie de asistenta permanenta, mai ales din cauza posibilitatii aparitiei ranilor de decubit, astfel ca o saltea antiescare reprezinta un ajutor important atat pentru pacient, cat si pentru persoana care il ingrijeste. Aceasta are rolul de a reduce frecare si presiunea asupra zonelor corpului care stau cel mai mult in contact cu suprafata patului in care bolnavul sta.

Aceste echipamente medicale trebuie achizitionate numai de la distribuitori autorizati, MagazinulOrtopedic.ro avand un portofoliu vast de produse care se adreseaza persoanelor cu dizabilitati locomotorii temporare sau permanente.

Cum ajuta salteaua antiescare?

In general, produsele antiescare sunt realizate din materiale speciale, protejand pielea din zonele cele mai afectate de presiunea exercitata de pozitia orizontala in care isi petrece cel mai mult timp o persoana imobilizata. In acest fel se previne aparitia sau se trateaza escarele (ranile care pot aparea pe piele), care in caz contrar pot agrava starea de sanatate a bolnavului.

Un avantaj major al acestei saltele este ca poate fi pusa pe orice tip de pat sau chiar pe fotoliu, aceasta oferind o ventilatie optima ceea ce contribuie la reducerea umiditatii de la nivelul pielii, un factor care favorizeaza distrugerea localizata a tesutului. Aceasta saltea este realizata din niste camere de aer care se umfla si se desumfla, ajutand astfel pacientul sa se miste.

Alte dispozitive utile in ingrijiea unui bolnav imobilizat

In plus, crearea unor conditii optime de confort pentru acesti pacienti este foarte importanta atat din punct de vedere al sanatatii fizice, cat și pentru cea psihica.

Scaun wc de camera | Saltea antiescare | MagazinulOrtopedic.ro

scaun wc de camera

La asigurarea acestor conditii un aport foarte important il au si dispozitivele medicale care vin in sprijinul bolnavilor imobilizati la pat, imbunatatindu-le viata.

Un astfel de echipament de tehnica medicala este si scaunul wc de camera. Acestea pot fi utilizate atat in ingrijirea la domiciliu, cat si intr-o unitate medicala, fiind de fapt o toaleta portabila, destinata persoanelor care nu se pot deplasa deoarece au o mobilitate scazuta sau chiar sunt imobilizate. 

De asemenea, aceste scaune wc sunt menite pentru a asigura confortul, siguranta si o oarecare independenta pacientilor, usurandu-le viata si imbunatatind-o.