In ultimii ani, vanzarile de case si apartamente noi au crescut vertiginos. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa va grabiti sa cumparati o proprietate. Pentru a cumpara un apartament nou in cele mai bune conditii, iata cateva sfaturi practice.

Analizarea zonei

Pentru orice achizitie imobiliara, locatia geografica este un criteriu fundamental. Asadar, inainte de a cumpara un apartament nou, este esentiala o vizita si chiar o contra-vizita la proprietate. De asemenea, este esential sa vizitati cartierul, atat in timpul zilei, cat si seara. Acest lucru va va permite sa aflati care sunt facilitatile din apropierea proprietatii: statii de autobuz, statii de metrou, scoli, gradinite, magazine.

O vizita in timpul saptamanii si apoi o vizita in weekend pot face, de asemenea, o mare diferenta. Acest lucru va va ajuta sa va cufundati in atmosfera locului. De asemenea, va va feri de surprize neplacute, cum ar fi prezenta unui club de noapte in zona. Nu uitati sa vizitati primaria. Puteti afla informatii despre viitoarele proiecte din cartier si despre Planul Urbanistic Local, in special pentru a afla dimensiunile si inaltimile autorizate pentru orice cladire noua din vecinatate.

Posibilitatile in materie de credit ipotecar

Pentru numeroase persoane care doresc sa cumpere un apartament nou, este necesara obtinerea unui credit ipotecar. Daca acesta este si cazul dumneavoastra, luati in considerare posibilitatea de a afla mai multe despre acest lucru. Desi ratele dobanzilor sunt in prezent foarte atractive, nu alegeti primul creditor pe care il contactati. Faceti comparatii cu un broker. In plus, verificati daca in contractul de rezervare a apartamentului este inclusa o clauza care suspenda contractarea unei ipoteci.

Cercetarea dezvoltatorului imobiliar

Pentru a va asigura ca constructia noului dvs. apartament decurge bine si pentru a verifica calitatea constructiei, luati in considerare posibilitatea de a face unele cercetari cu privire la dezvoltatorul imobiliar. De exemplu, puteti vizita cladirile de apartamente pe care le-a realizat in trecut. Acest lucru va va permite sa vorbiti cu alti cumparatori si sa ii intrebati despre cum au cumparat apartamentul. In acelasi timp, puteti solicita dezvoltatorului o garantie de finalizare. Indiferent daca achizitionati un apartament nou ca investitie pentru inchiriere sau ca resedinta principala, nu neglijati acest aspect. Un dezvoltator de incredere va va garanta o siguranta pentru viitoarea dumneavoastra casa.