Privind varietatea diferitelor modele de tablete, cumparatorul mediu acorda de obicei atentie pretului. Dar producatorii stabilesc preturile pentru un motiv si anume – acestea sunt ghidate de caracteristicile gadgetului – insa nu orice cumparator stie ce sa caute.

Scopul achizitiei unei tablete

Scopul achizitiei va afecta si dimensiunea tabletei. Dispozitivele cu diagonala de 7-8 inch se disting prin mobilitatea lor. Pot fi purtate la munca si la universitate.  Modelele cu diagonala de 10 inch sunt considerate „mijlocii”. Este convenabil de lucrat cu ele de acasa, in acelasi timp, sunt destul de mobile.  Tabletele mari sunt convenabile pentru utilizare stationara.

Sistem de operare tableta

A se acorda atentie sistemului de operare instalat pe tableta. In prezent, cele mai frecvente sunt:

  • IOS;
  • Android;
  • Windows.

Prima optiune este instalata pe optiunile premium. Astfel de modele de gadgeturi vor fi printre cele mai scumpe. Dar au un ecosistem dezvoltat. Un astfel de sistem este usor de utilizat. Printre minusuri, se poate remarca inaccesibilitatea cardurilor flash, dificultatea de a personaliza interfata dupa dorinta utilizatorului si problemele cu schimbul de fisiere.

Sistemul de operare Android este mai popular. Este gratuit si disponibil, deci este folosit mai des decat altele.

  • Ca avantaje: disponibilitatea aplicatiilor suplimentare, usurinta utilizarii, setarile interfetei sunt ajustate cu usurinta.
  • Dezavantajul este ca acest sistem de operare necesita o cantitate semnificativa de spatiu liber.

In ceea ce priveste Windows, totul este simplu aici. Aceasta este cea mai buna optiune pentru lucrul cu continut divers. Functii si butoane bine cunoscute de multi utilizatori de PC („inapoi”, „inainte” si asa mai departe).

In ceea ce priveste performanta lor, majoritatea tabletelor de pe piata sunt potrivite pentru toate nevoile utilizatorilor.

Capacitate de memorie

Cel mai adesea, utilizatorii au nevoie doar de 1 GB de memorie interna. Dar pentru stocarea muzicii si a filmelor, acest lucru nu va fi suficient. Aici trebuie avut in vedere faptul ca o crestere a volumului de stocare va duce la o crestere a costului aparatului in sine. Dar se pot alege modele cu o cantitate mica de memorie si se vor accepta carduri flash externe.