Atunci cand este vorba despre valorificarea volumelor dintr-o biblioteca ce nu se mai doresc a fi pastrate, colaborarea cu un anticariat este o solutie practica ce ajuta la repunerea cartilor in circuitul  cultural, dar si la obtinerea de profit. Reprezentantii unui anticariat care cumpara carti ofera recomandari valoroase pentru orice persoana care doreste sa demareze un astfel de proces.

Exemplu de anticariat care vinde carti

Cartile pot fi sortate in functie de vechime, de notorietatea autorilor sau de anumite aspecte specifice cunoscute despre acestea (de exemplu, existenta unui autograf sau a unor notite importante). Totusi, pentru a afla valoarea lor reala sau posibilitatea de a gasi in biblioteca  anumite exemplare foarte vechi sau rare este nevoie de un ochi specializat.

Un anticariat cu vechime in piata, asa cum este si Anticariat-Carti.com care se bucura de peste 10 ani de aprecierea iubitorilor de carti, poate sa ofere o evaluare gratuita a titlurilor din biblioteca. Chiar daca  se va lua decizia pastrarii unor carti pentru o vanzare ulterioara, cunoasterea valorii pe care acestea o au ofera posibilitatea unei mai bune negocieri.

Anticariat care cumpara carti | cumpar carti in regim anticariat | Anticariat-Carti.com

Anticariat care cumpara carti

Pastrarea cartilor in conditii optime

Starea in care se afla cartile este un alt factor de care tin cont persoanele ce publica un anunt de genul „cumpar carti in regim anticariat.” Altfel, se recomanda pastrarea cartilor in conditii cat mai bune, fara pagini rupte, pete sau alte semne de deteriorare . Cartea trebuie sa fie curata, bine intretinuta si, daca este posibil, sa pastreze si coperta originala sau supra-coperta. Cartile bine conservate sunt mai valoroase si mai atragatoare pentru potentialii cumparatori.

Prin urmare, valorificarea eficienta a cartilor catre un anticariat necesita o pregatire atenta a colectiei, o buna conservare a volumelor si colaborarea cu un partener de incredere si cu experienta in domeniu. Urmand aceste sfaturi, procesul de vanzare a cartilor poate fi transformat intr-o experienta profitabila, contribuind, in acelasi timp, la pastrarea valorilor culturale prin redistribuirea cartilor catre noi cititori.