Planificarea lunii de miere poate reprezenta o sarcina extrem de stresanta pentru viitorii miri avand in vedere importanta unei astfel de vacante pentru un cuplu proaspat casatorit. De cele mai multe ori, insurateii viseaza la plaje exotice, ape limpezi si mancaruri alese, insa preturile nu sunt tocmai cele mai accesibile. Dar cu putin efort si organizare, luna de miere se poate transforma intr-o vacanta de neuitat.

Ce presupune planificarea unei lunii de miere

Calatoriile in afara sezonului sunt categoric mult mai ieftine asa ca, deseori, se poate obtine chiar si o reducere de 50 % pentru cazare. Inainte de a lua o astfel de decizie, turistii trebuie sa se documenteze atent si sa aleaga sezonul potrivit, deoarece pentru unele destinatii exotice poate sa fie sezonul ploios sau mai rau perioada uraganelor, ceea ce poate strica toate planurile.

Cea mai sigura varianta o reprezinta urmarirea ofertelor pe site-urile de specialitate avand in vedere faptul ca pachetele promotionale sunt deja create si includ cazarea si transportul, precum si taxele de aeroport sau transferul de la aeroport la hotel. In acest fel se va obtine un pachet complet all inclusiv la un pret avantajos, mai ales daca pretul este platit din timp.

Pentru cuplurile care nu doresc sa calatoreasca mult prea departe, zonele din apropierea casei reprezinta o varianta excelenta. Intotdeauna exista locuri minunate pe care turistii nu si-au gasit niciodata timp sa le vada asa cum sunt muzeele, bisericile sau atractii importane alte oraselor din imprejurimi. O astfel de varianta poate reprezenta o luna de miere linistita si accesibila, potrivita pentru cuplurile care nu dispun de un buget prea mare.

Pentru iubitorii de natura, o astfel de luna de miere este ideala pentru relaxare si pentru reincarcarea bateriilor. Indiferent daca se va opta pentru o pensiune rustica sau un hotel luxos, cu siguranta timpul petrecut aproape de natura va fi unul de calitate.

Nu in ultimul rand, organizarea unei vacante surpriza pentru partener este o alternativa pentru cuplurile spontane. Exista o multime de agentii de turism care se pot ocupa de intreaga planificare in functie de preferintele clientilor, dar si de buget astfel incat luna de miere sa fie una de poveste. Operatorii de turism se pot ocupa de absolut toate aspectele, pornind de la cazare, transport si pana la organizarea activitatilor desfasurate acolo.