Acum laptopurile sunt mai puternice si mai compacte ca oricand. O crestere impresionanta a performantei procesoarelor a fost facilitata de tehnicile actuale. De asemenea, s-au imbunatatit mult si placile grafice care suporta ecrane mari si rezolutii mari. Toate aceste evolutii au un cost: excesul de caldura!

Cea mai mare amenintare pentru laptop este supraincalzirea. Aceasta poate cauza defectiuni hardware si deteriorari permanente, insa exista cateva metode prin care puteti impiedica acest lucru, imbunatatind astfel performanta si prelungind durata de viata a dispozitivului.

Un semn ca laptopul se infierbanta este atunci cand ventilatorul ruleaza mereu la viteza maxima. De asemenea, este posibil sa aveti performante reduse, deoarece procesorul isi reduce viteza de lucru pentru a scapa de presiunea cauzata de caldura. Mai mult decat atat, software-ul se poate intrerupe brusc.

Supraincalzirea este cauzata de racire insuficienta. Motivele potentiale includ grilaje de admsie, porturi de evacuare sau un ventilator blocat, dar si praf sau reziduuri blocate intre ventilator si procesor.

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti cand laptopul se supraincalzeste este sa curatati ventilatoarele care racesc procesorul si placa grafica. De-a lungul timpului, ele creaza straturi de praf si murdarie care incetineste si blocheaza fluxul de aer. In manualul de folosire al laptopului, dar si pe Internet, puteti gasi instructiuni despre cum sa deschideti laptopul pentru a-i curata aceste componente.

Inainte de orice operatiune inchideti dispozitivul, scoateti bateria si cablul. Curatati cu atentie ventilatorul cu un tampon de bumbac inmuiat in putin alcool sau folositi un spray special. Puteti utiliza si un aspirator pentru a indeparta praful si murdaria. Apoi puteti curata orificiul lateral de evacuare a aerului prin aspirare. Dupa ce va asigurati ca totul este in perfecta oridine, puteti aplica o protectie termica la interfata dintre procesor si ventilatorul acestuia.

Incercati sa tineti laptopul pe o suprafata plana, pentru ca cele denivelate si moi, cum ar fi o patura sau o perna, impiedica fluxul de aer fierbinte eliminat prin grilajul de aerisire. Racirea este afectata, iar caldura acumulata duce la supraincalzire. Eventual, puteti folosi o masuta speciala pentru laptop care are si efect de racire a dispozitivului.

Laptopuri refurbished | calculator-ieftin.ro

laptopuri refurbished

In cazul in care ati incercati toate modalitatile si laptopul continua sa se incalzeasca, poate ar fi timpul sa va ganditi la un nou dispozitiv. In magazinul online calculator-ieftin.ro puteti gasi laptopuri SH de foarte buna calitate si la preturi accesibile. Daca nu va incanta ideea de second hand, va puteti orienta catre laptopuri refurbished pe care le puteti gasi in acelasi magazin!