Tipuri de aparate dentare! Cum sa-l alegi pe cel potrivit!

Deformarea dintilor poate avea loc din mai multe motive, atat la copii, cat si la adulti. De exemplu, daca unul dintre dintii permanenti a cazut, iar golul respectiv nu este umplut imediat, pacientii risca sa vada ca dupa o vreme, intreaga dantura se deplaseaza, pentru ca dintii ramasi sunt fortati si trebuie sa actioneze si in locul dintelui lipsa. Mai mult, dantura se poate deplasa din cauza unor traumatisme cranio-faciale suferite in urma unor accidente sau in urma violentei fizice.

Toti cei care au nevoie de un aparat dentar pentru a-si corecta dantura trebuie sa stie, inainte de a apela la aceasta varianta, care sunt modelele pe care le au la dispozitie, astfel incat sa poata lua cea mai buna decizie. Potrivit specialistilor de la clinica stomatologica Dental Progress, exista urmatoarele tipuri de aparate:

Aparate metalice

Aparatele dentare metalice se numara printre cele mai comune variante pentru care opteaza adultii si copiii. De ce? Raportul calitate/pret este unul excelent, iar aparatele prezinta o serie de avantaje foarte interesante: eficienta, personalizare dupa bunul plac, dar si obtinerea rezultatelor dorite. Mai mult, aceste tipuri de aparate sunt placute din punct de vedere estetic, schimbandu-se mult in ultima perioada.

Aparate din safir

Persoanele care sunt mai pretentioase si isi doresc sa poarte aparate calitative, care se deosebesc printr-un aspect foarte interesant si placut pot alege un aparat dentar din safir. Este vorba despre o varianta accesibila, in ciuda faptului ca aparatul este realizat dintr-un cristal matur de safir, adica un material mineral dur, aproape invizibil. Principalul motiv pentru care multi dintre adulti prefera aceasta varianta este ca bracketii sunt aproape insesizabili in timpul vorbirii.

Aparate de tip Gutiera

Aparatele de tip gutiera se remarca prin faptul ca nu au bracketi si nici sarme. Este vorba despre modele create pe baza unei tehnologii computerizate 3D. Practic, amprentele dentare sunt transformate intr-o imagine 3D, iar mai apoi sunt realizate doua seturi de gutiere care ajuta la indreptarea progresiva a dintilor.

Aparate dentare ceramice

De culoare alba, semi-transparente, aparatele dentare ceramice se imbina foarte bine cu dintii, fiind rezistente la numeroase tipuri de pete. Aceste dispozitive sunt foarte confortabile, iar pacientii se pot obisnui cu ele intr-un timp relative scurt. Important de precizat este insa faptul ca aceste aparate sunt usor mai fragile decat cele din primele categorii si necesita o atentie sporita.

Aparat dentar din safir | clinica stomatologica Dental Progress | DentalProgress.ro

clinica stomatologica Dental Progress

Specialistii de la DentalProgress.ro mai pot oferi pacientilor si aparate dentare linguale, care se aplica in interiorul dintilor. Chiar daca aceste modele nu sunt la fel de populare ca celelalte, ele sunt extrem de interesante intrucat nu sunt deloc vizibile in timpul vorbirii, oferind celor care le poarta rezultate excelente!