Caloriferele secolului XXI sunt din ce in ce mai indraznete in ceea ce priveste stilul, culoarea si forma, insa este important sa nu fie uitat scopul lor: acela de a incalzi casa. Tehnologia a avansat mult in ultima vreme si odata cu ea s-au reusit progrese enorme si in ceea ce priveste fabricarea caloriferelor tipice sau ca piese de décor.

In algerea caloriferelor potrivite exista multe criterii de luat in calcul, insa unul dintre acestea se refera la locul de amplasare care va avea o influenta asupra alegerii. Radiatoarele trebuie amplasate in cea mai rece parte a incaperii, de obicei sub sau langa o fereastra sau pe un perete exterior, deoarece aerul rece impinge caldura in intreaga incapere. Ca regula generala, cu cat dimensiunea caloriferului este mai mare, cu atat cantitatea de caldura emanata va fi mai mare.

In ceea ce priveste materialele, otelul este cea mai ieftina alegere. Desi pretul este accesibil, eficienta otelului este mare, deci este o investitie buna. O alta optiune ar fi caloriferele din aluminiu. Fiind un material bun conductor termic, aluminiul se va incalzi foarte repede, va emite caldura intr-un mod eficient, insa se va raci imediat ce se opreste centrala termica. Usoare si necesitand un volum de apa redus, caloriferele de aluminiu pot fi montate pe orice perete, indiferent de materialul din care este construit.

Fonta este o alegere traditionala, insa tot mai multi producatori au inceput sa scoata pe piata calorifere moderne din fonta. Spre deosebire de otel si aluminiu, fonta este un material greu, deci pentru a monta un astfel de calorifer trebuie sa va asigurati ca podeaua sau peretele sunt suficient de rezistente pentru a-l mentine.

Printre optiunile mai neobisnuite se numara piatra si sticla, care nu numai ca sunt eficiente din punct de vedere energetic, ci ofera si posibilitati pentru opere de arta decorative.

Calorifere de aluminiu, calorifere moderne | magazin online de radiatoare oferte-radiatoare.ro

calorifere de aluminiu

Indiferent de cea mai potrivita optiune pentru dumneavoastra, accesati oferte-radiatoare.ro si studiati toate ofertele acestui magazin online de radiatoare. S-ar putea sa gasiti imediat ceea ce cautati, dar s-ar putea si sa fie nevoie sa asteptati pana se livreaza caloriferele dorite. Indiferent de situatie, trebuie sa stiti ca echipa Oferte Radiatoare va este la dispozitie cu cele mai bune sfaturi!