Primavara in Japonia se traduce prin flori de sakura (cires), iar acesta este unul dintre motivele pentru care turistii se inghesuie sa vizite Tokyo in acest moment al anului. Exista, de asemenea, festivaluri traditionale, sumo, delicatese sezoniere si foarte multi copaci infloriti in parcurile si in gradinile orasului.

Primavara este perioada cea mai populara a anului pentru a vizita Japonia si pentru a rezerva cazare in avans. Turistii trebuie sa fie atenti la sirul de sarbatori nationale, cunoscute sub numele de Saptamana de Aur. Este o perioada de varf de sezon pentru japonezi, lucru care poate creste preturile de cazare ale hotelurilor. In 2019, Saptamana de Aur se va desfasura intre 27 aprilie si 6 mai, asa ca doritorii trebuie sa fie atenti cand isi planifica vacanta. Anul acesta, Saptamana de Aur include o sarbatoare nationala suplimentara, „Ziua Coroanei”, cand, in 1 mai, printul Naruhito va deveni noul imparat al Japoniei.

Ca si cum cineva a luat o pensula si a pictat intregul oras, cele mai multe zone din Tokyo sunt colorate in nuante de la gri pana la rosu cand vine sezonul florilor de cires. Parcurile Yoyogi-kōen si Ueno-kōen sunt celebre pentru petreceri de admirare a florilor de cires, denumite hanami. Promenadele pe apa, cum ar fi cea de-a lungul canalului Naka-Meguro, Meguro-gawa si cea din fata santului palatului imperial, Chidori-ga-fuchi, sunt o adevarata ploaie de flori. In 2019, Corporatia Meteorologica din Japonia estimeaza ca florile de cires vor inflori in ultima saptamana din martie.

Imediat dupa caderea ultimelor flori de cires, stralucitoarele flori de azalee (tsutsuji) incep sa apara in jurul orasului. Daca turistii nu viziteaza in acest sezon Japonia, din a doua saptamana a lunii aprilie pana in prima saptamana a lunii mai, este posibil ca acestia sa nu realizeze cat de multe dintre tufisurile ornamentale din Tokyo sunt alcatuite din azalee. Cel mai spectaculos loc pentru a le vedea este la altarul Nezu-jinja, care are o gradina intreaga – aproximativ 3.000 de arbusti.

Mai este inceputul sezonului matsuri (festival), cand locuitorii din Tokyo se intorc in timp – pana la inceputul anilor fondatori ai orasului, in 1600, iar cei care se imbraca in mikoshi reusesc sa arate acest aspect prin vestimentatia pe care o poarta. Turistii trebuie sa se astepte sa vada o multime de happi colorate (jachete scurte, de bumbac, in stil kimono), hachimaki (fasii de panza prinse in jurul capului) si, pentru barbati, fundoshi (piesa vestimentara purtata de barbati, asemanatoare celei purtate de luptatorii sumo).