Italia este unul dintre cele mai romantice locuri din Europa. Pe langa istorie, arhitectura si mancare delicioasa, Italia ofera si plaje minunate pentru relaxare.

Plajele selectate in acest articol sunt potrivite nu numai pentru plaja. Unele dintre ele sunt in locuri frumoase iar sejurul transforma plaja intr-o incantare pentru toate simturile. Care sunt cele mai frumoase plaje italiene?

  • San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo este una dintre cele mai frumoase plaje. Este situata pe coasta de vest a Siciliei si ofera o gramada de vederi frumoase. Aici se afla Parcul National Zingaro, care gazduieste unele dintre cele mai impresionante plaje din tara. Locul este potrivit pentru surfing, asa ca doritorii se pot bucura de aceasta oportunitate.

  • Isola del Giglio

Isola del Giglio este mai potrivita pentru iubitorii de frumusete naturala. Locul va atrage scafandrii datorita frumoasei lumi subacvatice. Este situata in regiunea Toscana, care nu mai are nevoie de prezentare.

  • Taormina

Taormina este unul dintre cele mai faimoase locuri din Italia. Vederile frumoase combinate cu diversitatea naturala atrag mii de turisti in fiecare an. Frumoasele plaje din Taormina ofera turistilor posibilitatea de a face scufundari si schi nautic.

  • Capalbio

Aceasta mai este numita si Mica Atena. Este un mic sat situat pe coasta Italiei. Capalbio este un loc linistit, potrivit pentru relaxare, departe de aglomeratie. Aici turistii pot face o plimbare linistita printre cladirile bine conservate sau se pot bucura de soare pe plaja.

  • Plaja Chia

Chia Beach este situata in Domus De Maria, Sardinia. Locul este un vis pentru pasionatii de camping. Daca turistii nu au propriul echipament de camping, pot inchiria unul. Aici ii asteapta o plaja uriasa cu nisip fin si privelisti uimitoare. Si cea mai buna parte este ca in timpul verii exista intotdeauna evenimente aici pentru a diversifica programul de vacanta.

  • Plajele de pe insula Salina

Insula Salina a fost formata din 6 vulcani. Astazi, pe insula Salina exista 3 orase, fiecare avand propriile sale plaje frumoase. Plajele din Salina ofera atat posibilitatea de a colecta bronz, cat si o varietate de activitati.