Impantul dentar a aparut in urma necesitatii restabilirii functionalitatii si esteticii dentare ca si consecinta a pierderii dintilor, fiind cea mai buna solutie – unanim acceptata de catre medicii stomatologi din intreaga lume!

Si la noi in tara gasiti in oferta clinicilor stomatologice aceasta optiune, insa inainte de a apela la aceasta metoda, asigurat-va ca stiti totul despre ea! Care sunt indicatiile si contraindicatiile, cum se realizeaza, la ce varsta sunt indicate etc – acestea sunt intrebarile cele mai intalnite atunci cand vorbim despre implanturi dentare.

In primul rand trebuie sa stiti ca implanturile dentare nu se recomanda copiilor deoarece este necesara definitivarea cresterii oaselor maxilare, varsta optima pentru aceasta fiind 18 ani. Nu exista o limita superioara de varsta – implanturile se pot insera si la seniori cu succes, insa in urma unui control care sa stabileasca starea de sanatate generala. Sunt necesare cateva analize inainte sau acordul medicului specialist, deoarece se recomanda prudenta maxima in caz de diabet zaharat (contraindicat pentru valori ale glicemiei mai mari de 120 mg/dl).

Implantul dentar este contraindicat femeilor insarcinate, pacientilor ce au suferit recent accident vascular cerebral sau infarct, celor ce sufera de osteoporoza, sau celor cu neoplazii. Asadar, medicul stomatolog iti va cere analize de laborator care sa stabileasca nivelurile glicemiei, calcemiei, VSH, uree, creatinina, transaminaze hepatice, timpi de sangerare si timpi de coagulare, precum si o hemoleucograma.

Foarte multa lume se intreaba daca in cazul in care sufera de parodontoza pot beneficia de un implant dentar. Da! Pot beneficia, insa conditia este tratamentul acesteia inainte de a incepe procedurile de implantologie.

Chiar daca pare complicat, fizic pacientul nu va resimti o neplacere mai mare decat in cazul unei alte lucrari dentare sau a unei extractii – analizele se efectueaza pentru a fi siguri ca implantul dentar va rezista si nu va fi pusa in pericol sanatatea celor cu boli grave. Se foloseste anestezie locala, iar disconfortul dispare dupa ce anestezia isi pierde efectul prin administarea medicatiei recomandate de medicul stomatolog.

Trebuie sa stiti ca inserarea unui implant dentar este un proces de durata, timpii de vindecare fiind diferiti in functie de starea de sanatate si calitatea osului (3-5 luni sau pana la 8 luni-1 an in caz de aditie si remodelare osoasa). Dupa ce radacina artificiala s-a integrat complet in os, urmeaza inserarea bontului proteic si finalizarea lucrarii proteice.

Implant dentar la cel mai bun raport calitate pret | clinica stomatologica din sector 3 dentalcrownhealth.ro

implant dentar

Daca sunteti in cautare de cele mai bune preturi la implanturi dentare, va puteti face o programare la cea mai buna clinica stomatologica din sector 3 Dental Crown Health! Clinica are specialisti renumiti si ofera cel mai bun raport calitate pret la toate lucrarile stomatologice. Accesati site-ul lor dentalcrownhealth.ro pentru programari si pentru mai multe informatii. Implantul dentar este o investitie pe viata pentru sanatatea dumneavoastra orala, cu conditia respectarii indicatiilor medicului stomatolog!