In aceste zile, multi oameni incearca sa se autoeduce in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator. Majoritatea oamenilor care se gandesc si la mediul in care traiesc nu vor deveni nepasatori, exista cateva lucruri simple care pot fi facute si care ofera posibilitatea de a avea un rol important in ajutorul oferit mediului inconjurator. Nu este o coincidenta faptul ca a avea grija de masina pentru protejarea mediului ajuta, de asemenea, si la functionarea optima a autovehiculului. Pana la urma, totul se rezuma la ingrijirea regulata a vehiculeleor si la conducerea in conditii de siguranta.

Efectuati intretinerea de rutina, inclusiv verificarea performantelor motorului, mentinerea anvelopelor umflate la presiunea recomandata de producator, inlocuirea regulata a filtrelor de aer si schimbarea regulata a uleiului. De asemenea, nu ar trebui uitata inlocuirea lichidelor conform recomandarilor din manualului de utilizare.

Respectati limitarile de viteza, pe langa faptul ca acestea exista pentru a mentine siguranta calatorilor, este important de stiut faptul ca viteza excesiva si acceleratia in zonele dificile atrag dupa sine un consum exagerat de combustibil. Asta nu inseamna sa mergeti atat de incet incat sa fiti tinta tuturor claxoanelor, dar nici sa ajungeti la o viteza care sa puna in pericol vieti omenesti.

Indepartati greutatea in exces! Scoateti obiectele inutile din masina. Depozitati numai obiectele esentiale, cum ar fi anvelopele de rezerva, cablurile si alte lucruri utile. Greutatea redusa inseamna un consum mai mic si o tractiune ridicata.

Monitorizati anvelopele! Impreuna cu rotile slab aliniate, cele fara presiune suficienta sau cele prea umflate, pot duce la consum mare de combustibil pentru ca forteaza vehiculul sa lucreze mai mult. Daca anvelopele prezinta o uzura neuniforma, ar trebui sa fie aliniate de un profesionist si apoi respectate toate regulile in ceea ce priveste presiunea, alternarea vara-iarna, etc.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti la preturi avantajoase | alfaitp.ro

inspectie tehnica periodica in Bucuresti

Pe langa faptul ca toate aceste obiceiuri au menirea de a proteja mediul si de a oferi siguranta, un alt beneficiu este acela ca atunci cand vine timpul sa duceti masina la ITP, aceasta va fi pregatita sa treaca cu brio orice test!

Pentru inspectie tehnica periodica in Bucuresti, adresati-va echipei Alfa Motors si obtineti o programare atunci cand aveti nevoie. Informatii suplimentare despre ITP pentru camioane in sector 6, puteti accesa alfaitp.ro!