Serverul reprezintă sistemul al cărui scop este de a oferi resursele necesare celorlalte calculatoare ce se află în rețea. Cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma lui sunt utilizatorii care lucrează de pe dispozitive diferite, dar care au nevoie să acceseze aceleași fișiere. Astfel, implementarea unui server va duce la o colaborare mai strânsă între angajați.

Mai mult decât atât, serverul îi va ajuta pe oameni să evite situațiile în care informații importante, stocate pe calculator, se pierd din cauza unei defecțiuni. Dacă datele respective sunt salvate pe server, atunci ele vor putea fi accesate și de pe alte calculatoare, așa că vor putea fi recuperate fără vreo dificultate.

Pentru afacerile care se află la început de drum, achiziționarea unui server la preț întreg s-ar putea să depășească bugetul disponibil, ceea ce înseamnă că oamenii se vor orienta către alte alternative. Opțiunea pe care cei mai mulți dintre ei o aleg este să investească o sumă de bani în servere second hand. Produsele de acest tip sunt disponibile la prețuri accesibile, fără ca acest lucru să afecteze în vreun fel calitatea lor.

Când e momentul ideal pentru ca o persoană să investească într-un server?

Răspunsul depinde foarte multe de particularitățile afacerii respective, dar există multe scenarii în care angajații pot beneficia de pe urma unui server. Spre exemplu, există afaceri a căror activitate se bazează pe utilizarea unor programe special create pentru o mai bună organizare a sarcinilor de natură internă, sau software creat pentru a gestiona relațiile cu clienții.

Indiferent de motivul care le-a determinat să aleagă implementarea unui server pentru afacerea lor, persoanele interesate vor găsi ceea ce caută pe IT-SH.ro. Principala ocupație a magazinului online este comercializarea produselor second hand și de tip refurbished, adică acele dispozitive care au trecut printr-un amplu proces de verificare și recondiționare, astfel încât clienții să aibă parte de cele mai bune servicii, la un preț corect.

Multe persoane aleg diverse aplicații de hosting online, unde își încarcă documentele cele mai importante, doar că spațiul de stocare este unul limitat și unele dintre ele se confruntă cu probleme de securitate, sau nu le oferă tuturor utilizatorilor libertatea de care au nevoie pentru a accesa fișierele. Un server este mult mai sigur și mai ușor de utilizat.

Servere second hand | IT-SH.ro

Servere second hand

De ce mai poate avea nevoie un server?

În gama de servere second hand de pe IT-SH, utilizatorii nu vor găsi doar servere propriu-zise, ci și plăci video și procesoare, pentru cei care au nevoie de componente de schimb. Fiecare element vine cu o pagină de prezentare, în care sunt trecute specificații precum numărul de nuclee, în cazul procesorului, sau tipul de memorie utilizat în cadrul plăcii video.

În cele din urmă, antreprenorii care investesc în servere second hand vor economisi banii pe care în mod normal i-ar fi dat pe un dispozitiv nou și totodată, se vor putea bucura de un nivel ridicat de securitate și de o cooperare mai eficientă între angajați.